Silvestrovské chlebíčky se šunkou

30. prosince 2011 v 17:19 | Petr Hynek
Už máte chlebíčky na Silvestra? A nechybí v nich šunka? Víte, že se do takové šunky, salámů a párků přidávají i takové dobroty, které vyrábějí v továrně na výrobu pracích prášků? Dobrou chuť...

Ta firma se tím dokonce chlubí v letáku, který jsem našel v novinách: "Mezi důležité cíle ….. (nejmenovaná firma zabývající se výrobou pracích prášků v Břeclavi - Poštorné) patří zvyšování prodejů potravinářských aditiv - tedy produktů, které mají uplatnění při výrobě masných výrobků, jako jsou například šunky, klobásky, salámy, dále se pak jedná o tavící soli pro výrobu tavených sýrů."

Pro vysvětlení - ona potravinářská aditiva jsou na bázi fosforečnanů a fosfor není pro zdraví člověka nic moc... Ostatně člověk, který v oné továrně pracuje, mi potvrdil, že lidé pracující na lince s potravinářskými aditivy mají problémy se zdravím, viděl jejich "rozežrané" ruce atd. A my tohle cpeme do našich žaludků?!

Ale nevěřili byste, jak je tato práce náročná, cituji opět z letáku: "Během NĚKOLIKADENNÍHO NÁROČNÉHO SEMINÁŘE jsme pronikli do NĚKTERÝCH TAJEMSTVÍ při výrobě šunky, klobásek a salámů. Měli jsme tak možnost nejenom vidět, ale i cítit rozdíly mezi produkty bez přídavku fosforečnanů a změnu vlastností finálních produktů po jejich přidání. … Hodnocení 13 šunek a salámů bylo pravdu VYČERPÁVAJÍCÍ."

Fosfor na výrobu fosforečnanů pro potravinářská aditiva se prý dováží z Číny...
Ještě máte chuť na českou šunku?
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 A? A? | Web | 30. prosince 2011 v 17:23 | Reagovat

ale to neni jenom v těch šunkách, to je ve všem, je to i v normálnim mase. Stačá kupovat dražší a kvalitnější šuknu s aspon 90procenty masa.

2 school-of-vampires school-of-vampires | E-mail | Web | 30. prosince 2011 v 17:25 | Reagovat

pěknej blog
PS: Nechceš se registrovat do naší školy upírů?

3 @NAYERPLANET @NAYERPLANET | Web | 30. prosince 2011 v 17:25 | Reagovat

mňám spravila si mi chuť :D

4 Amelie Amelie | Web | 30. prosince 2011 v 21:26 | Reagovat

Člověka by přešla chuť na šunku...

5 edithhola edithhola | E-mail | Web | 30. prosince 2011 v 22:30 | Reagovat

Lepší nevědět!

6 Spiiiidy Spiiiidy | E-mail | Web | 31. prosince 2011 v 0:34 | Reagovat

Já ti nevím, mně ta šunka chutná pořád stejně :)

7 Osho Osho | 31. prosince 2011 v 15:13 | Reagovat

[2]: Tak to se povedlo... Jdeš do toho..? :-D

8 Osho Osho | 31. prosince 2011 v 15:14 | Reagovat

[1]: Kvalitnější šukna..?? :-DD
Mám dost..............

9 Khira Khira | 2. ledna 2012 v 0:04 | Reagovat

Ne! Už ze zvyku salámy oddělávám z čehokoliv a netrápí mě, že ostatní to buď štve, nebo se smějí, beru to akoo samozřejmost :D

10 Johanka Johanka | Web | 5. ledna 2012 v 22:35 | Reagovat

[1]: :-D Jsem ráda, že si to milé A? shodilo samo, už mi nabíhaly další asociace ke "kvalitní šunce".

11 bed bed | 15. ledna 2012 v 2:36 | Reagovat

M,am teraz moznost papat  naj dobrotu spanielska - je to chamon, sunka,kyta, z divej svine tej s ciernym kopytkom, uchovana 12 rokov v jaskyni pri stalej celorocnej teplote. cudujem sa ako to maso stale vonia a je sladke... Ale obycajna sunka z teska mi chuti viac :-)), co na tom , ze je to smeti, ked jeme cokolvek aj hrudu hliny a posvatime ju vdakou vopred,  bude nam dobre.   To je cely figel...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama